Forum gildii Nightmare Warriors (Knight Fight serwer 1WP)
Wiem, że może to trochę głupio wyglądać, a szczególnie moja prośba z jaką się zwracam do Was ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.
Po przestudiowaniu wielu wątków z tego forum, analizując wasze porady w nich zawarte i widząc wyniki walk rycerzy z dobrymi broniami 2 ręcznymi postanowiłem wprowadzić małe zmiany w mojej postaci. Zamierzam skasować wszystkie punkty jakie mam w broni 1 ręcznej i zamienić je na pkt broni 2 ręcznej. Już 7 pkt mam które miałem do rozdania pozostało 6 do skasowania. Mając 13 pkt w broni 2 ręcznej, po zakupieniu dobrego miecza, podniesieniu swoich umiejętności sądzę, że walki z graczami o poziomach nawet o 2-3 wyższymi nie będą już dla mnie takim problemem i wygranie ich będzie całkiem prawdopodobne.
Nawiązując do tematu owego wątku moje prośby są 2.
1. Jak sądzicie czy jest to dobry pomysł czy raczej kiepski?
2. Zredukowanie 6 pkt to koszt 3 tys. Nie posiadam aktualnie tyle a uzbieranie tego zajmie mi około 2-3 dni. Nie chce tracić tyle czasu bo to ogromna ilość expa w plecy. Czy ktoś dysponuje takimi zasobami finansowymi, że mógłby mnie poratować choć częścią tej kwoty, po wygranych walkach itp oddam cala kasę. Co sądzicie o takim pomyśle? Lub jeśli ktoś zna jakichś dobrych graczy do farmienia to też będzie ogromna pomoc tylko, że właśnie problemem jest nie tyle mój lvl, ponieważ na 8 lvl już raczej można sobie dobrze radzić, lecz nikłe umiejętności mojej postaci, wywołane tym, iż moim początkowym planem było pójść w tanka ;/
Powiedzcie co o tym sądzicie i czy ktoś mógłby jakoś pomóc zrealizować mój mały planik
Z góry thx
Administrator
Przeniosłem posta z "postulatów". Jest na niego miejsce w tym wątku.
1. będziesz miał przewagę przez pewien czas. Mimo, że mam trochę źle rozwiniętą postać, już widzę, że 2h stopniowo przestają być aż tak straszni. Przy porównywalnych skillach, rzecz jasna. Nawet berserkerzy z bronią po 3 kamyki dusz. O ile wygrywają, to przez krytyki. A szansa krytyka zależy od różnicy między Twoją sztuką walki a Parowaniem przeciwnika. Czyli znowu: decyduje siła postaci, a nie build. Zgadza się to z tym, co piszą na forum głównym gracze z większym doświadczeniem z innych serwerów.
2. Nie wiem jak podliczyłeś koszty. Resetowanie większej ilości punktów jest droższe, nie pamiętam o ile. Nie wiem, czy to uwzgledniłeś. Sprawdź na forum, ja poszukam w wolnej chwili.
3. Rozwiń proszę temat: jak ktoś miałby Ci przekazać złoto?
4. Coraz bardziej sobie chwalę build 1h. Ja bym radził zresetować punkt w 2h, dobić do zbroi za 12pkt. pofarmić na niższych levelach, a potem brać miecz. Ale to już Twój wybór.
5. Era berserkera się kończy pomału. Tylko ci najpotężniejsi gracze, z dużym urobkiem złota, albo kamykami mogą sobie na to pozwolić. Pozostałych berków oni właśnie w jednym- dwóch atakach zerują ze zdrowia, a potem co godzina- "bum". "Uciekł z pola walki". "Bum...". Musiałbyś często płacić za leczenie. To nie informacja wzięa z forum. Wejdź w rankingu na poziomy 16-23 i poobserwuj jak tracą hp.
A dwuręczny w zbroi... nie wiem czy jest mocniejszy od jednoręcznego. Raczej nie.
Chyba jednak zaryzykuje. Widziałem między innymi co zrobił ze mna 13 berserk. Obrażenia na poziomie 450-0 (nie żartuje). Dokładnie chyba dostałem za 443 coś takiego. Dobry skil, 2 ręczna bron, masakra atck....
Administrator
Zrób jak uważasz, to Twoja postać. Tylko nie mów później, że nie ostrzegałem...
Wybacz, ale póki co Twój rycerz ma ogólnie słabe skille i źle rozplanowane punkty broni. Niezależnie od tego, czy będzie 2h czy 1h, sporo w niego jeszcze musisz włożyć, żeby nawiązał równorzędną walkę z równymi mu poziomem, czy ciut mocniejszymi.
Sam też jednoręcznym z dość słabą bronią spokojnie zeruję niejednego, nawet na 12- 13poziomie, zwłaszcza jak krytyki wejdą...
Jak pójdziesz w 2h, spójrz proszę w stronę Spawna, ma świetnie zbudowaną postać; często wygrywa ze średnimi 18-tkami.
Wiem bo to właśnie on mnie uczy i mi pomaga za co jestem mu bardzo wdzięczny. Właśnie o nim mówiłem, że dołożył mi za prawie 450 pkt. Można by powiedzieć, że się po troszku na nim wzoruję. Wiem, że moja postać jest słaba teraz i to strasznie, zdaje sobie z tego sprawę ale to przez zmiany które powoli wprowadzam. Najpierw zamieniam pkt broni na 2h, później kupuje dobry miecz za 3 k i rozwijam skile. W tym czasie nie będę specjalnie expil, więc za dużo lvl nie wbije ale za to mam zamiar mocno rozwinąć staty. Wcześniej kasowałem swoich równorzędników lub czasem graczy z poziomem wyższym od mojego ale te walki nie były już takie pewne. Po prostu mam zamiar najpierw bardzo wzmocnić moja postać i specjalnie do tego celu kupuje teraz premium. Jak skończę robić wszystko co sobie zaplanowałem to zobaczymy efekt końcowy
Administrator
Premium to wspaniała sprawa. Nie kosztuje dużo, a komfort gry jest zupełnie inny... zresztą gdzieś już o tym pisałem.
Dla gildii to świetnie, przyda się jeszcze jeden dwuręczny podczas wojen. Czy Tobie wyjdzie na zdrowie, to już inna sprawa. Tak, czy inaczej: powodzenia.